НОВИНИ

БАУНТИ

Преди няколко дни бях впечатлена от една история която прочетох. Историята за кораба БАУНТИ.

Баунти е име на англиски вонен кораб, който става известен с бунта на екипажа му. Историята твърди, че поводът за бунта е обвинението от страна на капитана, че един от моряците му е откраднал един кокосов орех. Разбира се, има доста нажежена предистория. Но в крайна сметка капитанът наказва целия екипаж. Резултатът е, че екипажът вдига бунт и изхвърля капитана заедно с няколко негови поддръжници в открито море в една малка лодка, без компас и без карта. Феноменално е, че капитанът успява да се ориентира чудесно в океанските води, защото знаел пътя “наизуст“, и успява да се спаси и да се върне в Англия. Там се предава и бива съден за това, че е изгубил кораба – но е оправдан и след две години го изпращат за довърши мисията, на която е бил пратен с кораба “Баунти.

Сред прочитането на тази история реших да направя здравословно БАУНТИ, като го подсладих с мед и го залях със шоколад. Много ми хареса и реших да го предлагаме в нашите магазини.

  • Без глутен
  • Без млечни продукти
  • Без оцветители
  • Без консерванти
  • Без емулгатори
×

Този сайт използва бисквитки (cookies). Без тях основни части от сайта няма да функционират правилно. Научете повече тук. Ние ценим личните Ви данни, затова променихме Политиките си за поверителност. Научете повече тук.