ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

В тази Политика за поверителност обобщихме ключовите моменти във връзка със защитата на личните Ви данни и начините на обработка от нас. Ако искате повече информация за конкретни процеси, можете да се свържете с нас чрез посочените по-долу контакти.

Като утвърден доставчик на храни ОБНОВА държи и полага грижи за опазването на личния живот на всички в нашата общност. Това означава, че ще защитим личната информация на всички посетители, които имат достъп до нашия уебсайт.

ОБНОВА-ЦАНКОВ ЕООД е търговско дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 200803321, със седалище и адрес на управление: гр. Севлиево, ул. Бенковска, 5, тел.: +359 895 521 105, и-мейл адрес: obnova_s_v@abv.bg и е администратор на лични данни, съобразно разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

Адрес за кореспонденция: гр. Севлиево, ул. Бенковска, 5, тел.: +359 896 695 023 или +359 895 521 105, и-мейл адрес: obnova_s_v@abv.bg

Как да се свържете с нашето Длъжностно лице по защита на личните данни?

Адрес: гр. Севлиево, ул. Бенковска, 5

Тел.: +359 895 521 105

E-mail: obnova_s_v@abv.bg

Защитата на данните и сигурността на информацията са част от корпоративната ни култура и политика.

Тази Политика за поверителност ще Ви представи изчерпателна информация на ясен и достъпен език за това какви действия се извършват с личните данни, които предоставяте на „ОБНОВА-ЦАНКОВ“ ЕООД (наричано оттук нататък „ОБНОВА”) включително:

  • Какви лични данни събираме за Вас?
  • Каква е целта на тяхното събиране?
  • За какъв срок съхраняваме предоставените лични данни?
  • С кого споделяме Вашите лични данни?
  • Как Ви уведомяваме за промяна на нашата Политика за поверителност?
  • Какви видове „бисквитки“ използваме, за да направим престоят Ви на нашата уеб-страница по-добър?
  • Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

С тази Политика за поверителност „ОБНОВА-ЦАНКОВ“ ЕООД декларира, че прилага всички технически и организационни мерки за защита на личните данни на физическите лица, които са предписани от закон или друг нормативен акт на национално и европейско ниво.

Всяка информация и данни, които могат да идентифицират физическо лице, пряко или непряко.

Непряко идентифициране е само номерът на мобилния Ви телефон. В този случай ще е необходима комбинация с друг идентификатор, за да установим самоличността Ви, три имена и мобилен телефон.

Пряко идентифициране се постига, когато предоставите уникален идентификатор като например ЕГН, ЛНЧ.

За да Ви предостави достъп до нашите услуги, ОБНОВА събира следната информация и лични данни за Вас.

Тук са основните категории лични данни, които събираме за Вас и причините (целите), поради които обработваме тези лични данни:

Информация, която предоставяте доброволно:

– Информация за регистрацията, когато създавате профил на страницата на ОБНОВА, за да можем:

  1. Да създадем профила Ви, за да можете да правите поръчките си в съответствие с нашите Условия;
  2. Да Ви идентифицираме, когато влезете в профила си;
  3. Да се свържем с Вас за изпълнение на предлаганите от нас услуги;

Информация когато правите поръчка, за следните цели:

  1. За да можем да обработим поръчката Ви и да Ви;
  2. Да Ви изпратим актуализации за състоянието на Вашата поръчка;
  3. За да можем да отговорим на Вашите заявки и въпроси за поръчките и да разрешим евентуално възникнали проблеми;
  4. За да извършим анализи и проучвания с цел подобряване на нашите Услуги;
  5. За да защитаваме Вас и Услугите, които предоставяме като се стремим да открием и предотвратим измами или други действия в нарушение на нашите Условия или правила, отнасящи се до Услугите на ОБНОВА.

Информация относно Вашите маркетингови предпочитания, за да можем:

  1. Да ви изпратим персонализирани маркетинг съобщения за нашите продукти или услуги.

Информация от получена Обратна връзка от Вас относно мнението Ви за нашите услуги, използваме, за да можем:

  1. Да отговорим на Вашите въпроси или запитвания;
  2. Да публикуваме отзиви, които ни изпращате;
  3. Да извършим анализи и проучвания за подобряване и развитие на нашите услуги.

Информация за активностите Ви и действия по използване на услугите ни, за да можем:

  1. Да ви осигурим по-добро преживяване при използване на услугите ни;
  2. Да Ви дадем достъп до историята и детайлите на минали поръчки;
  3. Да Ви предоставяме други услуги по Ваше желание.

„Бисквитки“, за да можем:

  1. Да измерим и анализираме използването и ефективността на нашите услуги;
  2. Да персонализираме и оптимизираме насочването на рекламите за нашите услуги;
  3. Да предоставим услуги свързани с местоположението Ви, ако решите да споделите географското си местоположение.

 Информация, която получаваме от други източници – трети страни

  1. Аналитични доклади от анализа и проучвания на маркетинговите ни дейности с цел да се измерва ефективността на маркетинговите кампании за нашите услуги;
  2. По-добре да разберем Вашите предпочитания, така че да можем да персонализираме нашите маркетингови кампании и Услуги съответно на желанията Ви.

Категории лични данни, които обработваме:

– Име, фамилия, телефон, електронна поща, населено място, адрес, при попълване на различните форми, поместени на нашата уеб-страница, за създаване на първоначална регистрация, абониране за нашия бюлетин и попълване на формата за отправяне на запитвания;

– Информация за Вашите поръчки;

– Технически данни, които автоматично се изпращат към нас, когато използвате нашите услуги чрез уеб-страницата ни – IP адрес, информация за устройството, което използвате;

– Технически данни, които автоматично се изпращат към нас, когато използвате нашите приложения за мобилни устройства – информация за мобилното устройство, IMSI номер на устройство, GPS координати;

– Данни от бисквитки (сookies) – за идентифициране на браузъра или устройството Ви.

Обработването на лични данни включва събиране, съхранение, унищожаване, предаване, коригиране, актуализиране, изтриване, унищожаване и всички други действия, които се извършват с Вашите лични данни.

На какво основание (защо) ОБНОВА обработва лични данни за вас?

Правното основание за събиране и използване на Вашите лични данни, както е описано по-горе, ще зависи от конкретния контекст, в който ги събираме.

Основната причина за събирането и използването на личните Ви данни е да изпълним договора си с Вас (т.е. да се уверите, че получавате поръчката си, когато я искате).

Също така ще използваме личните Ви данни, когато това е в изпълнение на наши законни бизнес интереси, но само когато пред тези интереси не седят преимуществено Вашите интереси във връзка със защитата на личните Ви данни или други Ваши права и свободи.

В някои случаи може да имаме правно задължение – законово основание да събираме лични данни от Вас (напр. В случай на съдебно производство) или може да се наложи да я обработим или да го споделим с други хора, за да „защитаваме вашите жизнени интереси“ спасяването на живота си) или тези на друго лице (напр. в случай, когато животът на друго лице е в опасност).

Ако Ви помолим да предоставите лични данни, за да спазим законово изискване или да сключим договор с Вас, ще Ви уведомим за обстоятелствата в съответното време и ще Ви уведомим дали предоставянето на лични данни е задължително или не (и също ще обясним възможните последици от отказ да се предоставят лични данни).

Също така, ако събираме и използваме Вашите лични данни, като разчитаме на законните си интереси (или тези на трета страна), ще Ви информираме в съответния момент кои са тези законни интереси.

Ако имате въпроси или имате нужда от допълнителна информация относно правното основание, на което събираме и използваме Вашите лични данни, молим да се свържете с нас, като използвате данните за контакт, посочени в „Как да се свържете с нас?“ по-горе.

ОБНОВА събира лични данни и след получено изрично, ясно, свободно и недвусмислено съгласие от Вас за целите на обработването.

Например за маркетингови цели, за да получавате най-актуалните ни промоции и нови услуги за доставка например, както и на всякакви други рекламни бюлетини.

Съгласието за обработване на личните Ви данни се предоставя при регистрация на уеб-страницата ни или при попълване на различните формуляри, поместени в нашата уеб-страница (за запитвания и за абониране за рекламен/информационен бюлетин).

Съгласието, което предоставяте може по всяко време да бъде оттеглено, като изпратите имейл на obnova_s_v@abv.bg или писмено заявление на адреса за кореспонденция на ОБНОВА в гр. Варна, р-н „Одесос“, бул. „Цар Освободител“ № 25, ет.1.

За да предостави продукти и услуги, ОБНОВА обработва (събира) предоставените от Вас лични данни, относно физическата и икономическа Ви идентичност по следните начини:

– чрез попълване от Ваша страна на формуляри, които са Ви предоставяни на уеб-страницата на ОБНОВА. Формулярите се попълват в уеб-сайта ни на съответните места, оставени със свободни позиции за личните Ви данни;

– чрез посещение на уеб-портала за използване на услугите уеб-страницата ни;

– при актуализиране на данни по Ваше искане и попълване на форма за актуализация на хартиен носител или в електронна среда;

– чрез използване на онлайн идентификатори за събиране на информация за IP адреси, данни от cookies (бисквитки), операционна система и тип браузър;

– чрез абониране за бюлетин по електронна поща.

 Електронна поща / бюлетин

Когато се абонирате за нашия имейл бюлетин, ще бъдете помолени да въведете Вашия имейл адрес, като абонат на бюлетина ние поддържаме регистър на Вашия IP адрес, имейлите, които отваряте, и връзките, които кликвате в тези имейли, за да можем по-точно да препоръчваме съдържание, случайни оферти от трети страни и продукти, които може да намерите ценни. Всяка лична информация, която ни предоставяте, включително и имейл адрес, няма да бъде предоставена и продадена на трети лица. Все пак, ако участвате в томбола, Вашият имейл адрес може да бъде предоставен на съответния доставчик за регистрация/активиране и постоянна поддръжка. При никакви обстоятелства няма да поискаме данни за кредитни карти за целите на рекламата и получаване на бюлетин по електронна поща.

Колко време съхраняваме и обработваме Вашите данни преди да ги унищожим?

ОБНОВА ще запази личната Ви информация за не повече от необходимото за изпълнение на целите, описани в тази Политика за поверителност. В зависимост от основанието, на което обработване личните Ви данни срокът на съхранение на личните данни е различен.

Вашите лични данни се съхраняват от нас за срок от 5 години от отпадане на договорното ни основание, ако обработваме личните данни за изпълнение на договорни задължения към Вас. След изтичането на този срок и в случай, че не съществува законово основание за продължаване съхранението на личните Ви данни, информацията за Вас се унищожава. От нашата система се изтрива личната информация за Вас.

Също така може да запазим определени елементи от Вашата лична информация за период, след като изтриете или деактивирате Вашия потребителски профил за нашите законни операции, като водене на архиви и спазване на нашите правни задължения. Всеки път, когато запазваме Вашата информация, ние ще направим това в съответствие с приложимите закони.

На кого можем да предаваме предоставените от Вас лични данни?

ОБНОВА НЕ предоставя личните Ви данни на трети лица без изричното Ви съгласие и не продава базите си данни.

ОБНОВА се задължава да не предоставя личните Ви данни без Вашето изрично съгласие на трети лица, освен, когато е необходимо за изпълнение на поети договорни задължения към Вас.

ОБНОВА може да сподели личната Ви информация (личните Ви данни) със следните получатели (във всеки отделен случай ние ще гарантираме, че разполагаме с подходящи защитни и договорни гаранции, за да я защитим):

  1. Магазини, на които сте подали поръчка за обработка и доставка;
  2. ОБНОВА компании в нашата група;
  3. Трети страни, които поддържат нашите услуги (например партньори за маркетинг или промоции в секторите на храненето, напитките и развлечението въз основа на Вашите предпочитания, куриерски услуги, компании свързани с уеб хостинг);
  4. Всеки правоприлагащ или регулаторен орган, правителствена агенция, съд или друга трета страна, когато разкриването е необходимо съгласно приложимите закони или подзаконови актове;
  5. Нови собственици или реорганизирани субекти в случай на преструктуриране, продажба, покупка или съвместно предприятие, засягащи бизнеса ни.
  6. Всяко друго лице, при условие че дадете съгласието си. Никога няма да продаваме, разпространяваме или споделяме по друг начин личната ви информация, освен ако нямаме изрично Ваше разрешение.

Има ли други случаи, в които можем да споделим личните Ви данни?

Вашите лични данни се предоставят на трети лица и в следните случаи:

– По искане на физическото лице, предоставило данните, субект на защитата на лични данни;

– По искане на компетентни органи съгласно действащото законодателство на Република България и на Европейския Съюз.

Във всички горепосочени случаи, лицата на които предоставяме Вашите лични данни са декларирали, че предоставят адекватно ниво на защита на личните Ви данни, включително чуждестранните дружества, позиционирани в рамките на ЕС и ЕИП. По отношение на дружества, позиционирани извън рамките на ЕС и ЕИП, за всеки конкретен случай, съответното дружество гарантира, че предоставя адекватно ниво на защита на личните данни, спазвайки изискванията на европейското законодателство.

Използване на „бисквитки“

Общи положения

„Бисквитките“ представляват малки текстови файлове, които се записват на Вашия компютър, когато се посещава уеб-страницата ни.

В случай че сте регистрирани потребители на ОБНОВА, имате достъп до профила си по всяко време, за да прегледате и актуализирате личната си информация, т.е. личните си данни. Можете също да се свържете с нас, за да заявите да актуализираме или изтрием личните Ви данни, както и да ограничим обработката им.

Освен това имате право да прекратите абонамента си за маркетинговите съобщения, които Ви изпращаме, като използвате функцията за отписване от каквато и да е маркетингова комуникация, която получавате от нас, или чрез изпращане на имейл на obnova_s_v@abv.bg.

В допълнение съгласно българското и европейското законодателство, включително GDPR – Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни) относно защита на личните данни, можете да упражните следните права:

  • Правото на достъп до личните данни, които ОБНОВА обработва за Вас и да получите копие от тях
  • Право да искате от ОБНОВА коригиране, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните Ви данни, като изпратите имейл на obnova_s_v@abv.bg;
  • Право да искате блокиране на личните Ви данни или ограничаване на обработката на лични данни, в определените от закона и Регламента случаи;
  • Право да искате заличаване т.е. изтриване на личните Ви данни от ОБНОВА, в случай че са налице условията за това.
  • Правото да възразите срещу обработването на личните си данни за целите на директен маркетинг като използвате линка за „отписване“, който сме поместили във всеки имейл, изпратен до Вас, съдържащ рекламна информация за нашите продукти;
  • Правото да възразите срещу предоставянето на личните си данни на трети лица, като влезнете в личния си профил на нашата уеб-страница и премахнете отметката, касаеща предоставянето на лични данни на трети лица;
  • Правото, когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие например за маркетинг, като изпратите имейл на: obnova_s_v@abv.bg;
  • Право да отправите заявка за преносимост на личните Ви данни в структуриран, машинно-читаем формат, който е общоупотребяван;
  • Правото да отправите жалба или молба за защита на правата Ви пред Комисия за защита на личните данни, в случай че са налице предпоставките за това.

Можете да упражните всички права по всяко време на обработване на личните Ви данни.

За да можем да предоставим нашите продукти и услуги ние събираме и обработваме Ваши лични данни. Обработваме ги и с оглед изпълнение на законови задължения.

В случай на отказ от доброволно предоставяне на изисканите лични данни от Ваша страна, ОБНОВА няма да бъде в състояние да предостави своите продукти и услуги, така например няма да можете да получите доставка.

Промени в Политиките за поверителност

В бъдеще е вероятно да се наложи да актуализираме тази Политика за поверителност от време на време, в отговор на променящите се законови, технически или бизнес процеси.

Препоръчваме ви периодично да преглеждате тази страница за най-новата информация за практиките ни за поверителност.

В случай че в резултат на извършени промени в тези Политики за поверителност, се предвиждат нови цели на обработка на лични данни или други обстоятелства изискващи изричното Ви съгласие декларираме, че ще Ви уведомим и с изпращане на писмо по електронен път (e-mail) на предоставената от Вас електронна поща, с което Ви каним любезно да потвърдите или откажете да предоставите съгласие.

Така ще Ви бъде предоставена възможност да преустановите използването на някои или всички услуги и/или да се възползвате от правата си, част от които са посочени изрично по-горе.

Тези политики за поверителност са приети от „ОБНОВА-ЦАНКОВ“ ЕООД и са в сила от 19.11. 2021 г.

×

Този сайт използва бисквитки (cookies). Без тях основни части от сайта няма да функционират правилно. Научете повече тук. Ние ценим личните Ви данни, затова променихме Политиките си за поверителност. Научете повече тук.